Районна прокуратура - Стара Загора е образувала вчера досъдебно производство

...
Районна прокуратура - Стара Загора е образувала вчера досъдебно производство
Коментари Харесай

Прокуратурата на път да “открие”, че планините с италиански боклук са за тецовете на олигарха Ковачки!

Районна прокуратура - Стара Загора е образувала през вчерашния ден досъдебно произвеждане за ръководене на боклуци от разнородни материали "с непостоянен тип и генезис, не по открития ред, с което е основана заплаха за живота и здравето на другиго или за причиняване на немаловажни вреди на околната среда (престъпление по член 353б,ал. 1 от Наказателния кодекс).

Боклуците са открити в постройка № 3, находяща се източно от административната постройка на площадка „ Брикетопроизводство “, в землището на с. Обручище, общ. Гълъбово, която е отдадена чартърен на комерсиално сдружение със седалище в гр. Гълъбово, написа още в прессъобщение на прокуратурата.

"Производството е стартирано предвид на местопрестъпление, на който са участвали Дичо Атанасов, областен прокурор на гр. Стара Загора, и Гриша Мавров, областен прокурор на гр. Стара Загора. Първоначалните процесуално-следствени дейности са осъществени под управлението на Районна прокуратура – Стара Загора, Окръжна прокуратура – Стара Загора, ДАНС и ОД на Министерство на вътрешните работи – гр. Стара Загора.

"По мотив постъпил сигнал от ДАНС за застрашаване на екологичната сигурност на страната при изгаряне на боклуци от топлофикационни сдружения основният прокурор Сотир Цацаров разпореди на министъра на околната среда и водите осъществяване на незабавна инспекция в „ Топлофикация–Перник “ АД, Топлоелектрическа централа „ Бобов дол “ ЕАД, „ Топлофикация–Сливен “ ЕАД и Топлоелектрическа централа „ Брикел “ ЕАД. "

Откритите в този момент боклуци са напълно покрай "Брикел ".

От думите на основния секретар Ивайло Иванов наскоро стана ясно, че Министерство на вътрешните работи работи по тематиката с боклука във всички области на страната, в това число се прави и "карта " на отпадъците.

Разследването по производството се организира под надзора на Районна прокуратура – Стара Загора, като ще бъде следено от прокурор при Териториално поделение – Гълъбово, на Районна прокуратура – Стара Загора. Към момента се ревизират всички версии и продължава осъществяването на неотложните процесуално-следствени дейности, като се откриват типът, количеството и произходът на откритите боклуци, както и основанията за съхранението и ръководството им. Срокът за следствие на досъдебното произвеждане е два месеца ", допълват оттова.

Както Клуб Z към този момент писа, свързани с Христо Ковачки сдружения са по едно и също време в абсурда с водите (защото бент. "Студена " е източен и в интерес на неговата ТЕЦ-Перник) и в този с боклуците. Така при започване на септември бе обявено, че екоминистерството е разпоредило прекъсване на два от генераторите на пернишката електроцентрала.

По същото време основният прокурор Сотир Цацаров подреди на Министерство на околната среда и водите незабавни инспекции в 4 ТЕЦ-а на Ковачки.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР