Районна прокуратура-София започва наказателно производство срещу Георги Семерджиев за лично

...
Районна прокуратура-София започва наказателно производство срещу Георги Семерджиев за лично
Коментари Харесай

Швейцария вече не иска екстрадиция на Жоро Шопа, България ще го разследва за укриването на Арабаджиеви

Районна прокуратура-София стартира наказателно произвеждане против Георги Семерджиев за персонално укривателство на семейство Арабаджиеви, заяви пред организация „ Фокус “ представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова.
 Арабаджиеви са арестувани в жилище на Жоро Шопа край Барселона  Ветко и Маринела Арабаджиеви арестувани в Испания
Вчера Ветко и Маринела Арабаджиеви бяха задържани в жилище в община Кабрера де Мар (в непосредственост до Барселона), което е употребено от Георги Семерджиев - Жоро Шопа.

Софийска районна прокуратура е известена от Дирекция „ Международно оперативно съдействие “ към Министерство на вътрешните работи, че през днешния ден Семерджиев е бил освободен, защото швейцарските управляващи са отдръпнали настояването си за екстрадицията му.

От Дирекция „ Международно оперативно съдействие “ при Министерство на вътрешните работи са направили съответните инспекции и са открили, че издаденият от швейцарските управляващи сигнал за интернационално търсене на Георги Семерджиев е премахнат, заяви Арнаудова.

Разследването на Софийската районна прокуратура е за това, че е спомогнал Вълчо и Маринела Арабаджиеви - лица, които са упрекнати в осъществяване на закононарушение, да избегнат или да бъде осуетено по отношение на тях наказателното гонене или да останат ненаказани, без да се е споразумял с тях преди да са направили закононарушението. Софийската районна прокуратура ще извърши незабавни дейности по събиране на доказателства и ангажиране на наказателната отговорност на персоналния ятак Георги Семерджиев, съобщи още говорителят на основния прокурор.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР