Районна прокуратура-Сливен задържа за срок до 72 часа румънските граждани

...
Районна прокуратура-Сливен задържа за срок до 72 часа румънските граждани
Коментари Харесай

Лошо им се пише на румънци, превозвали мигранти през България

Районна прокуратура-Сливен задържа за период до 72 часа румънските жители Ю.А., Т.Д. и М.А. Те са упрекнати за това, че незаконно са подкрепили 52 жители на Афганистан да обитават на българска територия, за приемане на полза.

Престъплението е осъществено на 8 април 2022 година в землището с. Дядово, общ. Нова Загора. То е квалифицирано по чл.281, ал.2, т.1 и т.5, вр. с ал.1, вр. с чл.20, ал.2 от Наказателен кодекс, защото обвинените са работили в качеството на съизвършители, а закононарушението е осъществено с товарен автомобил, в който са били транспортирани жителите на Афганистан.

Ю.А. е упрекнат и за това, че при ръководство на посочения товарен автомобил е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата. Последвало ПТП, позволено по несъобразителност, вследствие на което са породени две междинни телесни повреди на две лица. Престъплението е квалифицирано по чл.343, ал.3, б. " а “, вр. с ал.1, б. " б “, предл.2, вр. с член 342, ал.1 от Наказателен кодекс, защото Ю.А. е избягал от местопроизшествието.

Предстои Районна прокуратура-Сливен да внесе в съда искане за взимане на непрекъсната мярка за неотклонение " задържане под стража “ по отношение на тримата обвинени.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР