Районна прокуратура - Сливен задържа за 72 часа 30-годишната Диана

...
Районна прокуратура - Сливен задържа за 72 часа 30-годишната Диана
Коментари Харесай

Задържаха рецидивист и наркоманка от Сливен за отвличане и побой

Районна прокуратура - Сливен з адържа за 72 часа 30-годишната Диана К. и 32-годишния Станислав С. и двамата от Сливен. Те са привлечени, като обвинени, за това че от 23 и 30 часа на 8 септември до 7 часа на 10 септември в Сливен в съучастничество, като съизвършители незаконно лишили от независимост Д.Х. по непосилен за потърпевшия метод .

Двамата са привлечени и като обвинени по тази причина че на горепосоченото място и време лишили от Д.Х. два мобилни телефона и сумата от 200 лева, като използвали за това мощ и грабежът е съпроводен с телесни повреди .

Случаят е оповестен през днешния ден по време на среща с медиите от Административния началник на Апелативна прокуратура Бургас господин Любомир Петров, Заместник административният началник на Апелативна прокуратура - Бургас госпожа Йовита Григорова, Директорът на ОД на Министерство на вътрешните работи - Бургас старши комисар Калоян Калоянов и Директорът на ОД на Министерство на вътрешните работи - Сливен старши комисар Димитър Величков.

Петров заяви, че потърпевшият и обвинената се познават от началото на годината след осъществена връзка в обществените мрежи. Първият персонален контакт сред тях се е случил през месец август тази година. Между двамата зародили интимни връзки, като на 8 септември те дружно са се придвижили от Бургас в Сливен, където живеели другари на обвинената.

След като стигнали на адреса, потърпевшият е бил незаконно лишен от независимост, като е вързан за ръцете с по този начин наречените " миши опашки ". На потърпевшия е бил нанесен побой, като е бил застрашен с набиване на прът и ампутиране на пръстите с лозарска ножица.

Те са имали за цел да се снабдят с банковите сметки, карти и кодове за тях на потърпевшия и посредством интернет-банкиране да трансферират суми от тях без неговото единодушие. След като са получили желаната информация, обвинените създали опит да извършат банков превод, само че не съумели, след което му лишили незаконно всичко което имал.

Прокурор Петров посочи, че Д.Х. е държан срещу волята му общо 32 часа , след което му е поставена маска на лицето, бил е качен в кола и е бил пренебрегнат в региона на местността Карандила край Сливен.

Извършеното закононарушение е било разкрито за по-малко от 24 часа, макар че потърпевшият е подал тъжба в Бургаската полиция, в която е показал искрено погрешни данни. Така служителите на реда са разкрили противоправното действие, без да имат съвсем никаква информация, къде се е случило то и кои са причинителите. По този мотив прокурор Петров прикани жителите станали жертва или очевидците на противоправни действия да не заблуждават органите на реда в своите показания.

Старши комисар Величков посочи, че незаконното действие е осъществено в къща намиращо се в квартал " Комлука ", Сливен. Той заяви, че обвиненият Станислав С. има престъпни регистрации и неоправдателни присъди за осъществени от него обири, грабежи и държане и разпространяване на опиати, като актуалното незаконно действие е осъществено в изпитателен период на наложена му неоправдателна присъда.

Обвиняемата Диана К. е неосъждана, само че съществуват данни, че тя използва постоянно наркотични субстанции. Старши комисар Величков добави и, че по случая има и трето арестувано лице по закона за Министерство на вътрешните работи, като все още се събират доказателства за определяне на неговата съпричастност към случая.

Старши комисар Калоянов заяви, че откакто е бил пренебрегнат потърпевшият е съумял да се добере до автомобила си и с него се е придвижил до град Бургас, където е подал тъжба. Той добави, че са открити превръзките, с които потърпевшият е бил завързан, маски, които са били употребявани от обвиняемит е, тиксо, с което е била облепена устата на потърпевшия и доста други материални доказателства, като все още са назначени експертизи за определяне на ДНК по тях.

Наказанието за незаконното отнемане от независимост е " отнемане от независимост " от 3г. до 12г.

Районна прокуратура - Сливен е внесла искане за установяване на непрекъсната мярка " задържане под стража " на двамата обвинени, като следва Районен съд - Сливен да насрочи съвещанието си.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР