Районна прокуратура - Сандански е внесла за разглеждане в съда

...
Районна прокуратура - Сандански е внесла за разглеждане в съда
Коментари Харесай

Дадоха на съд 28-годишна, шофирала пияна и ударила полицай

Районна прокуратура - Сандански е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт против М.Г. (на 29 години) за това, че е карала пияна, след което аварирала, държала се аронтно и блъснала служител на реда.

Обвиняемата Г. имала годно удостоверение за правоуправление на МПС за категориите B, M и AM.

Вечерта на 02.09.2019 година тя управлявала лек автомобил " Лексус ", като се движела по първокачествен път Е 79 в посока от с. Ново Делчево за гр. Сандански. Освен че по-рано била използвала алкохол, обвинената карала с несъобразена скорост.

Около среднощ, приближавайки разклона за с. Лешница, М.Г. със забавяне видяла включващия се в придвижването по основния път лек автомобил " Фолксваген " с лидер Г.С. Тя направила опит да го заобиколи, само че изгубила надзор над автомобила си. Колата й в началото се блъснало в крайпътната мантинела, след което се завъртяла и спряла в канавката.

Жената съумяла да се измъкне от колата. Други спрели водачи и предложили помощ, само че тя се насочила към водача на " Фолксваген ", отправила обидни думи по негов адрес, заплашила го и направила опит да го удари. За да избегне спор с нея, Г.С. се качил в колата и тръгнал.

Междувременно в районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи - Сандански бил подаден сигнал за ПТП и на място пристигнали служители на реда. Докато те изяснявали аргументите на случая, обвинената М.Г. демонстрирала надменно държание, обиждала и заплашвала както полицейски чиновници, по този начин и присъстващи на място очевидци.

Жената била тествана за приложимост на алкохол, като техническото средство отчело 1,71 промила алкохол. Бил й формиран акт за определяне на административно нарушаване, който тя отказала да подпише.

Вместо това М.Г. безредно се движела по пътното платно и в региона на местопроизшествието, създавайки с дейностите си предпоставки за нови ПТП. Тя не се подчинила на полицейско предписание да остане на място, а направила опит да удари служителя на реда. Продължила да буйства, вика, както и да заплашва и жестоко да наскърбява служителите на реда. Жената оказала опозиция на органите на реда и блъснала с пестник в лицето един от служителите на реда, с което му предизвикала телесна щета.

Предстои наказателното произвеждане против М.Г. за осъществените от нея закононарушения да продължи в съда. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР