Районна прокуратура–Пловдив внесе обвинителен акт спрямо М.С., на 37 г.

...
Районна прокуратура–Пловдив внесе обвинителен акт спрямо М.С., на 37 г.
Коментари Харесай

Съдят жена за опит за кражба на пари и злато от апартаменти

Районна прокуратура–Пловдив внесе обвинителен акт по отношение на М.С., на 37 година

Тя е предадена на съд по бързо произвеждане за това, че на 06.08.2022 година в гр. Пловдив, при изискванията на продължавано закононарушение, посредством потребление на техническо средство – конфиденциален ключ, е направила опит да отнеме непознати движими движимости – пари, златни украшения, ключове, перука, персонален почетен знак, дамски декорации за коса, портмоне, юбилейна монета и други движимости от владението на трима потърпевши, всичко на обща стойност 4349 лв. – закононарушение по чл.195, ал.1, г.4, вр. чл.194, ал.1, вр. чл.18, ал.1 вр. чл.26, ал.1 от Наказателен кодекс.

М.С. работела като асистент във фризьорски салон в гр. Пловдив. Там се срещнала с колежката си – козметичка, която живеела дружно със фамилията си и брат си в апартамент в регион „ Южен “. Срещу тях се намирало жилището на нейната баба. М.С. решила да извърши кражба на двете места и се сдобила с ключове от входните порти.

На 6 август 2022 година, вечерта, М.С. привела проекта си в осъществяване. Първо влезнала в жилището на колежката си, която отсъствала от вкъщи, и оттова лишила 1500 лв., голям брой златни украшения, декорации за коса, перука и други движимости. Всичко сложила в раницата си и се насочила към второто жилище. Отключила го и светнала лампата в една от стаите, откъдето взела 150 лв., персонален почетен знак на стойност 300 лв., златни украшения и други движимости. През това време към дома си се прибирал брата на колежката й, който видял осветената стая, а знаел, че баба му през това време отсъства, тъй като е на отмора. Бил подаден сигнал в полицията, като пристигналите на място екипи влезнали в жилището. При обход в жилището те открили М.С., която се била скрила в дрешника дружно с раницата с отнетите пари, златни декорации и други движимости. За да не я разпознаят, тя си била поставила перука, маска и ръкавици. М.С. е била арестувана.

По бързото произвеждане са осъществени голям брой дейности по следствието.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР