Районна прокуратура-Пловдив се самосезира по публикации в социалните мрежи за

...
Районна прокуратура-Пловдив се самосезира по публикации в социалните мрежи за
Коментари Харесай

Прокуратурата в Пловдив започва проверки за измама с имейли за възстановяване на сметки за ток

Районна прокуратура-Пловдив се самосезира по изявления в обществените мрежи за изпратени известия в електронни пощи, с които жителите се осведомят, че Енерго-про би трябвало да им възвърне сума. Целта на известието е да бъдат предоставени данни за кредитна или дебитна карта.

В Районна прокуратура-Пловдив е формирано кореспонденция за вероятно осъществено закононарушение за машинация. Наблюдаващият прокурор е разпоредил осъществяването на предварителна инспекция, като срокът за приключването е едномесечен.

За горепосоченото закононарушение наказването е от 1 до 6 години отнемане от независимост.

Припомняме, че голям брой пловдивчани алармираха за получени подправени имейли от името на компанията " ЕНЕРГО-ПРО ". В тях се оповестява за неточност в начислените дължими суми във фактурите за електрическа енергия и приканват да се изиска възобновяване им.

„ Възстановяване на пари в брой или по банков път става единствено след категорично подадено заявление в Центъра за обслужване на клиенти или посредством имейл с дипломиран електронен автограф. Компанията няма процедура да изисква по имейл удостоверение на данни за банкови сметки или други с тази цел”, оповестиха ое " ЕНЕРГО-ПРО ".

Тази фишинг офанзива е ориентирана към консуматори на е-поща в цялата страна и не се лимитира единствено до клиентите на " ЕНЕРГО-ПРО ".

Ето и самото известие, на което жителите не би трябвало да имат вяра:

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР