Районна прокуратура-Пловдив се самосезира и разпореди проверка във връзка с

...
Районна прокуратура-Пловдив се самосезира и разпореди проверка във връзка с
Коментари Харесай

Момиче е било бито в района на училище в Пловдив, прокуратурата се зае със случая

Районна прокуратура-Пловдив се самосезира и разпореди инспекция по отношение на оповестен видеоклип в медиите за проявено принуждение – побой, над непълнолетно/малолетно момиче в двор на учебно заведение в Пловдив. Проверката се води по чл.131, ал.1 т.12 и т. 4 вр. ал.130 т.2 от Наказателния кодекс – за причиняване на телесна щета по хулигански подбуди .

Наблюдаващият прокурор е дал инструкции за определяне на участниците в инцидента-пострадали, причинители и присъстващи , както и да бъде изяснено дали те са възпитаници и в случай че това е по този начин, да се изискат писмени пояснения от шефовете на съответните учебни заведения за подхванатите ограничения във връзка със случая. Разпоредено е и снемане на писмени пояснения от шефа на учебното заведение, в двора на което е сниман случая, без значение дали участниците в него са възпитаници в същото образователно заведение.

Проверката е предоставена на 6 районно управление (на МВР) на МВР-Пловдив. Срокът за приключването е едномесечен.

В същите изявления са изложени данни-видеоклип, за нанесен побой по отношение на друго момиче в подлез в жр „ Тракия “ в Пловдив , за което на 6 март 2024 година в Районна прокуратура-Пловдив е била подадена тъжба. След като се е срещнал с обстоятелствата наблюдаващият прокурор е разпоредил осъществяването на инспекция по случая за закононарушение по чл.131, ал.1 т.12 вр. чл.130, ал.2 от Наказателния кодекс – за причиняване на телесни повреди по хулигански подбуди.

Дадени са били инструкции за снемане на пояснения от потърпевшата и от очевидци , изискани са медицински документи и други. Проверката се прави от чиновници на полицията, като все още не е завършила.

Пламен Янев пред Искра.бг: Министерство на вътрешните работи изпрати преписката за обгазяването в Карнобат на прокуратурата!

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР