Районна прокуратура Пловдив разследваобстоятелствата около фотосесията на певицата Рут Колева,в

...
Районна прокуратура Пловдив разследваобстоятелствата около фотосесията на певицата Рут Колева,в
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва фотосесията на певицата Рут Колева в Перущица

Районна прокуратура Пловдив разследваобстоятелствата към фотосесията на певицата Рут Колева,в която тя театралничи, стъпила на костница в Перущица с останките на герои от Априлското въстание. Проверката е формирана по сигнала на кмета на града Мария Вълканова, за което Дарик ви осведоми още на 2 ноември.

Проверката е за период от 30 дни и би трябвало да откри дали е имало хулигански дейности от страна на Рут Колева, както се твърди в сигнала на кметицата Мария Вълканова, в какво положение е паметника и по какъв начин се поддържа, изясни районният прокурор Чавдар Грошев.

„ По мотив фотосите от фотосесията на списание ELLE България, снимана на Паметника на трите генерации край Перущица, бих желала да дам следния персонален коментар. Нито аз, нито екипът, провел, продуцирал и осъществил тези фотоси, сме имали желание да уязвим паметта на българските герои, починали в Априлското въстание или в различен възродителен развой или събитие, част от националната ни история и съзнание. Поднасям персоналните си извинения на хората, които виждат в тези фотоси някакво опозоряване на българската история и памет “, съобщи в позиция вФейсбук певицата.

Според нея обаче паметникът бил в окаяно положение, с купчини отпадък и падащи плочки и предлага като се върне в България да направидарение на община Перущица, с цел да се почисти и усъвършенства положението на монумента.

Пред Дарик радио още на 2 ноември кметът на Перущица Мария Вълканова заяви, че община Перущица алармира прокуратурата поради фотосите на Рут Колева върху паметника.

Вълканова дефинира като " подигравка " и " поидгравка " въпросната фотосесия и изясни, че не е било нужно да бъде издавано позволение, защото паметникът е публичен. Според кмета на Перущица, държанието на певицата е обидно за родствениците на починалите, чиито кости са в саркофага, върху който Рут Колева театралничи.

Директорът на музея в Перущица - българският академик историк и културолог Веселина Вачкова, също осъди остро постъпката на певицата в профила си във Facebook. Тя дефинира фотосесията като кощунството над починалите през Априлското въстание.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР