Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми Васил Ц., на 26 г.,

...
Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми Васил Ц., на 26 г.,
Коментари Харесай

Обвиняват трима мъже за телефонна измама

Районна прокуратура-Пловдив притегли като обвинени Васил Ц., на 26 година, Росен Ц, на 22 година, и Калин Д., на 65 година, за това, че за да набират за себе си имотна полза възбудили и поддържали подвеждане у другиго, като с това му предизвикали имотна щета в размер на 1 300 лв. – закононарушение по член 210 алинея 1 т.2 по отношение на член 209 алинея 1 от Наказателния кодекс.

На 4 октомври 2017 година, в гр. Пловдив, обвинените Васил Ц. и Росен Ц. се обадили по телефона на 73-годишна жена и се показали за полицейски чиновници. Те обяснили, че сега се прави акция по задържането на телефонни измамници и с цел да бъдат хванати, трябвало да съобщи незабавно всичките си спестявания, които щели да й бъдат върнати по-късно. Жената изпълнила разпорежданията им, като сложила 1 300 лв. в найлонова торбичка и ги оставила пред оградата на къщата си, откъдето ги взел обвиненият Калин Д. По-късно причинителите са били арестувани от органите на Министерство на вътрешните работи.

По искане на Районна прокуратура-Пловдив съдът е наложил мярка за неотклонение "задържане под стража “ по отношение на Росен Ц. и Васил Ц., като обвиненият Калин Д. е с взета мярка за неотклонение "парична гаранция “ от 500 лв.. 
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР