Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми П.С., на 18 г., В.Ю.,

...
Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми П.С., на 18 г., В.Ю.,
Коментари Харесай

Мъже с качулки и маски искат лекарство за грип в аптеки, после вадят пистолет!

Районна прокуратура-Пловдив притегли като обвинени П.С., на 18 година, В.Ю., на 25 година, А.П., на 31 година, И.Д., на 31 година, за това, че в Пловдив в интервала от 02.03. до 04.03. 2022 година направили три грабежа – .

До момента е открито, че на 2 март 2022 година към 2 часа през нощта, в Пловдив, П.С. и В.Ю. отишли до денонощна аптека на бул. " България “. Те застанали пред външното гише и поискали лекарство за грип. Жената, която била дежурна, им подала опаковката, при което те я заплашили с револвер и поискали парите от касата. Двамата били с качулки и маски. След като получили 310 лв. от оборота на аптеката, те избягали. 

На 3 март 2022 година в Пловдив, към 4,20 ч. през нощта, в централната градска част, П.С., В.Ю., А.П. и И.Д. по същата скица лишили 698 лева от денонощна аптека. Те поискали лекарство, заплашили с револвер мъжа, който продавал на гишето, и избягали. Четиримата носели качулки и маски.

На 4 март 2022 година в гр. Пловдив, към 19,20 ч., И.Д. и А.П. се движели по бул. " Христо Ботев ". Те пресрещнали 22-годишен мъж, който се прибирал към дома си и бил на входа на жилищна кооперация. Поискали да им скапе 20 лв.. Когато мъжът извадил портфейла си, те го издърпали и избягали. В портмонето е имало 200 лв..  

Четиримата обвинени са открити от полицейски чиновници на 5 март 2022 година в Пловдив. Те са арестувани за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор.

Утре, 8 март 2022 година, Районна прокуратура-Пловдив ще внесе искане в съда за взимане на мярка за неотклонение " задържане под стража “ по отношение на тях.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР