Районна прокуратура–Пловдив привлече като обвиняеми Х.Г., на 36 г., И.Н.,

...
Районна прокуратура–Пловдив привлече като обвиняеми Х.Г., на 36 г., И.Н.,
Коментари Харесай

Задържаха петима мъже за подпомагане на граждани на Афганистан да преминат незаконно през страната

Районна прокуратура–Пловдив притегли като обвинени Х.Г., на 36 година, И.Н., на 34 година, Е.Ч., на 56 година, Д.П., на 37 година, А.А., на 44 година, за това, че на 08.06.2022 година, в региона на обл. Бургас и на автомагистрала „ Тракия “, в землището на с. Желязно, обл. Пловдив, като съизвършители, незаконно подкрепили 6 жители на Афганистан да минават през страната в нарушаване на закона – закононарушение по член 281 алинея 2 н.1 и т. 5 вр. алинея 1 вр член 202 алинея 2 вр. 1 от Наказателния кодекс.

По делото е открито, че шестимата непознати жители пътували в два леки автомобила, а пред тях се движела пилотна кола. Те тръгнали от региона на обл. Бургас, където ги чакали петимата обвинени, и задачата им била да стигнат до гр. София. В колите се намирали и Х.Г., И.Н., Е.Ч., Д.П. и А.А. Те били водачи и уредници на превозването на афганистанците до гр. София. Крайна цел на чужденците била да стигнат до страна в Западна Европа.

На 8 юни 2022 година на автомагистрала „ Тракия “, в землището на с. Желязно, полицейски патрул спрял колите за инспекция. Установено било, че афганистанците влезнали в България през „ зелена “ граница. Преди това те платили по 2500 евро на турски каналджии, с цел да провеждат пътуването им до Западна Европа.

Петимата обвинени са арестувани за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Чуждите жители са настанени в миграционен център.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР