Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем и задържа 47-годишният шофьор, управлявал

...
Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем и задържа 47-годишният шофьор, управлявал
Коментари Харесай

72 часа арест за шофьора на автобуса, блъснал майка с дете на пешеходна пътека в Пловдив

Районна прокуратура-Пловдив притегли като обвинен и задържа 47-годишният водач, управлявал рейса от вчерашния случай в „ Тракия “. Тогава при секване бе блъсната 34-годишна жена с бебе в количка. Майката е в болница с заплаха за живота с черепно-мозъчна контузия, фрактура на таза и други пострадвания. Детето й не е потърпевшо при произшествието.
Мъжът е упрекнат в причиняване на пътнотранспортно произшествие по несъобразителност. Шофьорът е арестуван за 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Той е притеглен като обвинен за това, че е нарушил разпоредбите за придвижване при ръководство на моторно транспортно средство и предизвикал по несъобразителност междинни телесни повреди на 34-годишната жена, като действието е осъществено на пешеходна пътека – закононарушение по член 343 ал.3 във вр. ал.1 във вр. член 342 ал.1 прочие 3 от Наказателния кодекс.
Към момента се обясняват събитията по случая. Извършени са оглед на местопроизшествието, разпити на очевидци, назначена е автотехническа експертиза и други, които да открият с акуратност механизма на настъпване на пътнотранспортното произшествие. 47-годишният лидер не е осъждан, а тестванията с техническо средство за алкохол и наркотични субстанции са негативни. Срокът за следствието е двумесечен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР