Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем и удължи със 72 часа

...
Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем и удължи със 72 часа
Коментари Харесай

Шофьорът, блъснал майка с количка в Пловдив, получи обвинение и остава в ареста

Районна прокуратура-Пловдив притегли като обвинен и удължи със 72 часа задържането на 47-годишния водач на рейса, блъснал майката с количка на кръстовище в „ Тракия “, съобщи БНР.

Той е упрекнат за нарушение разпоредбите за придвижване при ръководство на моторно транспортно средство и причиняване по несъобразителност на междинни телесни повреди на 34-годишната жена, като действието е осъществено на пешеходна пътека – закононарушение по член 343 ал.3 във вр. ал.1 във вр. член 342 ал.1 прочие 3 от Наказателния кодекс.

Районният отдел на държавното обвиняване в Пловдив пое случая, чието следствие е с краен период два месеца. Досъдебното произвеждане е за придвижване с несъобразена скорост и причиняване по несъобразителност на междинни телесни повреди на  дамата, ударена на пешеходна пътека.

Ако бъде приет за отговорен, лидерът може да получи от 1 до 6 години затвор и до 3 години отнемане от право да управляма автомобил.

Самият водач призна, че не е видял дамата, пресичаща кръстовището. Тя е в тежко положение, с черепно-мозъчната контузия, което дефинира обстановката като животозастрашаваща, оповестиха от УМБАЛ „ Св. Георги “.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР