Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем Димитър К., на 56 г..

...
Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем Димитър К., на 56 г..
Коментари Харесай

Със 7 куршума с „Макаров“ Димитър се опитал да убие децата и бащата, по които стреля в Пловдив

Районна прокуратура-Пловдив притегли като обвинен Димитър К., на 56 година. Бившият боен е упрекнат в нанасяне на междинна телесна щета по хулигански подбуди.

До момента е открито, че на 3 юни 2017 година в гр. Пловдив, в междублоково пространство в жк. „ Тракия “, обвиненият Димитър К. е създал седем изстрела със законно притежаван револвер „ Макаров “, вследствие на което са били простреляни 44-годишният Веселин Балев, който е получил пострадване в крайници, и негово лично куче порода „ Питбул “. Пострадалият мъж е бил настанен в болница за лекуване, а кучето във ветеринарна клиника, където е претърпяло интервенция и е върнато на притежателите. Както извънредно Балев нощес заяви в изявление за БЛИЦ, стрелецът го е стоял на три метра от него, гледал го е в очите и е изпразнил целия пълнител на бойния си револвер. Преди да се прицели в бащата, агресорът е стрелял по двете деца на потърпевшия.

Пред медията ни Балев разяснява, че желае да бъде приложена цялата суровост на закона. Припомняме, че абсурдът ескалира, откакто децата на пострадалия разкарвали кучетата на фамилията, които подгонили котка. Бившият боен се развикал, заплашвал ги и ги псувал. Бащата на децата слязъл пред блока да види какво става и в този миг Димитър разкрил стрелбата. За благополучие екшънът се размина без жертви, само че Веселин описа, че е изгубил доста кръв, направена му е интервенция на крайници, счупена му е подбедрена става.



По делото са осъществени процесуално-следствени дейности – оглед на местопрестъпление, разпити на очевидци, конфискуван е един брой револвер „ Макаров “, законно притежаван, два броя пълнителя, 73 броя муниции, назначени са експертизи и други Обвиняемият Димитър К. е арестуван с разпореждане на наблюдаващия прокурор за период от 72 часа. Утре, 7 юни 2017 година, Районна прокуратура-Пловдив ще внесе искане в съда за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР