Районна прокуратура-Пловдив приключи с разследването и внесе обвинителен акт в

...
Районна прокуратура-Пловдив приключи с разследването и внесе обвинителен акт в
Коментари Харесай

Емили Тротинетката, Чеченеца и Куката на съд заради скандалния клип

Районна прокуратура-Пловдив завърши с следствието и внесе обвинителен акт в съда против Даниел Йорданов-Емили Тротинетката, Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца и 31-годишния Стоян Карапатанов.

Четиримата са упрекнати за това, че на 3 април в Пловдив, направили " непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото ". Деянието се отличава с извънреден цинизъм, регистрира държавното обвиняване. Стоян Карапатанов е избран като помощник, а останалите трима като причинители в съучастничество.

Тодор Чалъков, Петко Караилиев и Стоян Карапатанов били другари. Първите двама живеели в Пловдив, безработни и главно се занимавали със снимането на къси видеоклипове за обществените мрежи.

Така последователно добили известност, най-много измежду подрастващите.

Стоян Карапатанов живеел в пловдивско село и помагал в организирането и снимането на видеоклипове, като в част от тях взел участие с периферни функции.

Даниел Йорданов-Емили, живеел в София и също бил деен в обществените мрежи. Той се самоопределял като жена и бил известен с това, че в част от клиповете управлявал тротинетка, открила прокуратурата.

В началото на април 2023 година четиримата решили да заснемат скандален видеоклип, с който да станат още по-известни.

Стоян Карапатанов работел на бензиностанция, а потърпевшият Д.Д., му бил сътрудник. Държавното обвиняване удостоверява първичната информация, че 

момчето е елементарно манипулируемо, а по темперамент бил доверчив, свенлив и срамежлив.

Момчето познавало Тодор Чалъков и Петко Караилиев и ги считало за известни. Д.Д. в началото отказвал да взе участие в клипа, само че Стоян Карапатанов знаел за наивността му и го убедил да се включи в фотосите, с цел да стане прочут.

На 3 април 2023 година, към 20 ч., четиримата обвинени се намирали в търговски център в Пловдив, където имало доста хора. Там отишъл и Д.Д. По авансово разискван сюжет те почнали да снимат клипа, като му постановат колан като ярем на врата и го разхождат из мола като куче. Искат му лапа, хвърлят му предмети, които да гони и да занесе на всеки от тях.

Ролите им били разпределени - Даниел Йорданов бил " стопанин "  и държал каишката, а Тодор Чалъков и Петко Караилиев давали команди.

По-късно видеоклипът бе оповестен и публикуван в обществените мрежи, което предизвика бурно публично отрицание, подчертава прокуратурата.

Четиримата обвинени са неосъждани.

Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи разпоредително съвещание по делото.

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР