Районна прокуратура - Пловдив повдигна обвинения на водача на автобуса,

...
Районна прокуратура - Пловдив повдигна обвинения на водача на автобуса,
Коментари Харесай

72 часа арест за шофьора, блъснал майка с количка в Пловдив

Районна прокуратура - Пловдив повдигна обвинявания на лидера на рейса, който блъсна жена с бебе на пешеходна пътека, оповестиха от прокуратуртата.

47-годишният лидер е арестуван с прокурорска мярка за 72 часа. Повдигнатите обвинявания към него са за нарушение разпоредбите за придвижване при ръководство на моторно транспортно средство и причиняване по несъобразителност на две междинни телесни повреди на 33-годишна жена, като действието е на пешеходна пътека – закононарушение по член 343 ал.3 във вр. ал.1 писмен знак „ Б “, пр.2 във вр. член 342 ал.1 прочие 3 от Наказателния кодекс. По случая е формирано досъдебно произвеждане.

Досега са осъществени оглед на местопроизшествието, разпити на очевидци, назначена е автотехническа експертиза. Тези дейности ще открият с акуратност механизма на настъпване на пътнотранспортното произшествие.

Мъжът не е осъждан. Тестовете с техническо средство за алкохол и наркотични субстанции са негативни. Срокът за следствието е двумесечен.

Инцидентът стана на 18 октомври 2018 година, към 12.10 часа. На кръстовището сред ул. „ Съединение “ и ул. „ Недялка Шилева “ в Пловдив рейс от градския превоз при ляв завой блъсна на пешеходна пътека жена, бутаща бебешка количка с дете. Вследствие на зародилото произшествие на потърпевшата са породени фрактури и контузии по тялото, като тя е настанена в болница за лекуване, с заплаха за живота. Не са установени пострадвания по детето.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР