Районна прокуратура- Пловдив образува досъдебно производство, след като днес са

...
Районна прокуратура- Пловдив образува досъдебно производство, след като днес са
Коментари Харесай

Прокуратурата се самосезира след случая с питбулите, нападнали и убили куче в Пловдив

Районна прокуратура- Пловдив образува досъдебно произвеждане, откакто през днешния ден са получили получени материали от Първо районно управление (на МВР) при ОД на  Министерство на вътрешните работи – Пловдив. То е във връзка  за това, че на 16 ноември 2023 година, в Пловдив, е проявена свирепост към  куче порода „ померан “, с което незаконно му е породена гибел.
Прочетете още
На 16 ноември 2023 година в регион „ Южен “, към 22 часа, собственик е разхождал кучето си Макси, което е порода „ померан “. Животното е било нападнато от други две кучета порода „ питбул “, които били също със своя собственик, само че без намордници, съгласно в началото събраните данни. На 17 ноември 2023 година е установена гибелта на кучето. По случая е осъществена инспекция от органите на полицията в Пловдив, която е завършила в границите на два дни, след което в Районна прокуратура – Пловдив неотложно е формирано досъдебно произвеждане.   

Наблюдаващият прокурор е дал инструкции да се разпитат очевидци, в това число очевидци, да се приобщи здравна документи, да се назначат експертизи и други

Първоначалният период за разследван е е два месеца.

Днес бе оповестен и нов случай на експанзия от страна на питбулите, умъртвили кучето Макси в петък вечер. За това сигнализира пред GlasNews.bg пловдивчанката Виолета Стайкова. Собственичката на путбулите е Ана Семерджиева. Жената живее в регион „ Южен “, в който е станал и случаят.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР