Районна прокуратура – Петрич е внесла за разглеждане в съда

...
Районна прокуратура – Петрич е внесла за разглеждане в съда
Коментари Харесай

На съд за оставен без надзор впрегнат кон, смъртоносно прегазил жена

Районна прокуратура – Петрич е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт против З.Д. за осъществено от нея закононарушение по член 122, алинея 1 от Наказателен кодекс. На 30.11.2017 година обвинената Д. решила да закара храна на сина си, който работел на полето в региона на бившето промишлено дружество „ Топливо “ до гр. Петрич.

За предвижване до мястото дамата употребила каруца с впрегнат кон, като качила и внука си.

След като излезли от града, траяли по черен път, като в един миг животното се уплашило от шума и станало неспокойно.

Жената усетила, че няма да може да го направлява, заради което взела детето и слязла от каруцата. След като останал без надзор, конят, препускайки, траял назад в посока към града.

Около 17 ч. животното се намирало по ул. „ Дунав “, по която по същото време се прибирали от работа три дами.

Те чули тътен на копита, а в идващия миг видели препускащ с висока скорост кон, теглещ каруца. Животното било единствено, без лидер.

Застигайки пешеходките, той блъснал първо една от тях – П.Н., в резултат на което дамата паднала. След това прегазил намиращата се на уличното платно К.М.

За случая били известени органите на полицията и екип на „ Спешна помощ “, които пристигнали на място.

Лекарите установили гибелта на потърпевшата К.М. От заключението на съдебномедицинската експертиза е видно, че гибелта на дамата се дължи на остра непълнота на мозъчните функционалности, в резултат на открита, тежка черепно-мозъчна контузия.

Другата потърпевша при случая жена е получила строшаване на дясната раменна кост. Материалите за породената телесна щета са отделени в настрана наказателно произвеждане. Предстои съдът да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР