Районна прокуратура – Перник е предала на съд Н.В. по

...
Районна прокуратура – Перник е предала на съд Н.В. по
Коментари Харесай

Съдят мъж за купуване на гласове по време на евроизборите

Районна прокуратура – Перник е предала на съд Н.В. по обвиняване за осъществено от него закононарушение по член 167, алинея 2, вр. член 26, алинея 1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият В. се интересувал от политическия живот в страната и споделял идеологическите възгледи на една от политическите партии. Във връзка с идните на 26.05.2019 година избори за членове на Европейския парламент от Република България той взел решение да стимулира свои познати да гласоподават за тази политическа мощ. С цел да ги склони да дадат своя избор, мъжът решил да предлага на всеки един поотделно парична сума в размер на 30 лв..

Районна прокуратура – Ямбол съобщи на съд двамата, упрекнати за пазаруване на гласове

На 08.05.2019 година Н.В. се обадил от персоналния си телефонен номер на двама негови познати и предложил имотна полза против упражнено от тях право за гласоподаване на избори за Екологичен потенциал.

Няколко дни по – късно, на 11.05.2019 година по време на фолклорен фестивал в с. Мещица, община Перник, обвиненият В. предложил на мъж, с който се познавал около земеделската си активност, пари за „ пазаруване на избирателен глас “ за избрана партия.

Очаква се първа присъда за пазаруване на гласове в Плевен

За осъществените от него незаконни действия Н.В. е бил притеглен към наказателна отговорност. Предстои делото против него да продължи в съда, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР