Районна прокуратура – Перник е предала на съд И.И. по

...
Районна прокуратура – Перник е предала на съд И.И. по
Коментари Харесай

Съдят обвиняем за нарушена съдебна заповед за защита от домашно насилие

Районна прокуратура – Перник е предала на съд И.И. по обвиняване за осъществено от него закононарушение по член 296, алинея 1, вр. член 26 от Наказателен кодекс.

Обвиняемият И. има подписан брак с Д.И. и две малолетни деца. През нескончаем интервал от време брачният партньор упражнявал принуждение по отношение на дамата, което я принудило да напусне фамилното им жилище и да се реалокира с децата в различен апартамент на ул. „ Кракра “ в гр. Перник.

Пострадалата сезирала районния съд в града, където било формирано гражданско дело по реда на Закона за отбрана от домашното принуждение. С решение от м. декември 2018 година на И.И. било неразрешено да доближава Д.И. на разстояние по-малко от 50 метра, както и населяваното от нея жилище.

На 24.03.2019 година обвиненият И. нарушил правосъдната заповед, като посетил жилището на ул. „ Кракра “. Мъжът разрушил входната му врата и влезнал в парцела. Жената била доста обезпокоена, само че съумяла да излезе и да алармира за случилото се на незабавен телефон 112. На място неотложно бил изпратен дежурен служител на реда, който задържал И.И.

Три дни по късно – 27.03.2019 година, обвиненият още веднъж нарушил заповедта. Той разкрил брачната половинка си в магазин, намиращ се на сутеренен етаж на ул. „ Кракра “. Д.И., и я заговорил. Пострадалата, дружно с намиращата се там жена, съумели да заключат входната врата на помещението и да алармират в полицията. И.И. още веднъж бил арестуван и настанен в ареста при ОД на Министерство на вътрешните работи гр. Перник.

Предстои наказателното произвеждане против обвинения да продължи в съда, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура София.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР