Районна прокуратура – Пазарджик наблюдава досъдебно производство за замърсяване на

...
Районна прокуратура – Пазарджик наблюдава досъдебно производство за замърсяване на
Коментари Харесай

Разследват мъртвата риба в река Марица

Районна прокуратура – Пазарджик следи досъдебно произвеждане за замърсяване на водите на река Марица, от което са настъпили вреди на околната среда – закононарушение по член 352 от Наказателния кодекс.

Разследването по случая се прави от отдел „ Икономическа полиция “ към ОД на МВР-Пазарджик. На 25 януари 2020 година, сутринта, е подаден сигнал за намерено огромно количество мъртва риба по поречието на река Марица, в региона на с. Огняново, обл. Пазарджик. Незабавно са подхванати дейности за изясняване на случая. До момента са осъществени огледи на три места по поречието на река Марица и в четири компании в региона на гр. Пазарджик, на които са участвали Васил Малинов, окръжени прокурор на гр. Пазарджик, екипи на ОД на Министерство на вътрешните работи, екоинспектори от Регионална инспекция за опазване на околната среда, Агенцията по сигурност на храните и Басейнова дирекция „ Източно беломорски район”.

Мъртва риба изплува от река Марица

По досъдебното произвеждане са правят процесуално – следствени дейности - взети са проби от разнообразни сектори на река Марица, част от рибите са предадени за проучване в профилирана лаборатория, разпитват се очевидци, назначени са експертизи, които да дефинират типа на замърсяването и аргументите за измирането на рибата. Правоохранителните органи предизвестяват жителите на обитаемоте места никога да не събират или употребяват, под каквато и да било форма мъртвата риба, тъй като е допустимо това да заплаши здравето им, оповестяват от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР