Районна прокуратура – Монтана е внесла за разглеждане в съда

...
Районна прокуратура – Монтана е внесла за разглеждане в съда
Коментари Харесай

Съдят лесовъд от Монтана за документни престъпления

Районна прокуратура – Монтана е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт против М.Р. за осъществени от него документни закононарушения и запазване на нелегално придобит дървен материал.
Oбвиняемият е регистриран лесовъд за практикуване на частна лесовъдска процедура с издадено уверение на Изпълнителна организация по горите. В качеството си на длъжностно лице той съставил публични документи, в които удостоверил погрешни условия. Впоследствие те били употребявани пред Регионална дирекция по горите - Берковица и Изпълнителна организация по горите – София.
В интервала от 18.03.2017 година до 17.05.2017 година М.Р. съставил транспортни билети за избрани количества дърва за огрев, в които показал, че дървесината е добита въз основа на разрешително за сеч, което не отговаряло на истината. В четиридесет и два броя транспортни билети той удостоверил, че от парцел в региона на сeло Смоляновци, област Монтана, са добити 121 пл.куб. м. дърва за огрев в несъгласие с действителното състояние. Реалното количество било 85 пл. куб.м.
М.Р. е бил притеглен в качеството на обвинен и за това, че на 17.05.2017 година в село Студено буче, област Монтана, съхранявал нелегално придобит от другиго дървен материал - 40 пр.куб.м., без превозен билет, на обща стойност 2400 лв..
Предстои наказателното произвеждане против Р. да продължи в съда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР