Районна прокуратура – Лом е предала на съд младежи по

...
Районна прокуратура – Лом е предала на съд младежи по
Коментари Харесай

Районната прокуратура в Лом изправя пред съда шестима младежи, извършвали кражби във Василовци

Районна прокуратура – Лом е предала на съд младежи по обвиняване за осъществени от тях обири в монтанското село Василовци, научи организация BulNews.
Шестимата обвинени са другари, те са 20-годишните М. А., М. П., А. Л., А. А., както и 17-годишният Н. О. и В. У. - на 23 години.
Към момента на осъществяването на действието не били престъпно проявени, нито осъждани. Освен В. У., всички били малолетни.
Една вечер през декември 2016 година М. А. и А. А. били на посетители при собствен другар в селото. Докато разговаряли решили да отидат до стадиона в село Дондуково да извършат кражба. След като стигнали пешком до селото, се насочили към набелязаната цел - благосъстоятелност на локалното кметство, където от съблекалнята откраднали кабел за апаратура. Впоследствие го обгорили, само че установявайки, че количеството му е прекомерно малко, го изхвърлили в реката.
В интервала от 18 май 2017 година до 26 юли 2017 година те направили голям брой обири във Василовци. Предварително разпределяли функциите между тях – едните оставали извън да пазят, до момента в който другите прониквали в съответния обект. Действайки по този метод, те лишили артикули и алкохолни питиета от хранителен магазин. След интервенция на органите на реда, нанесената вреда, в размер на към 170 лв., била възобновена от роднините на обвинените В. У. и М. А.
Младежите прониквали в необитаеми парцели, за чиито притежатели знаели, че живеят в Лом. Повреждали прозорци, прониквали вътре и отнемали разнообразни движимости – уреди, мебелировка, хранителни артикули и други Общата стойност на предмета на осъщественото от тях закононарушение възлиза на 808.88 лв..
Обвиняемите са се признали за отговорни и изразили страдание за осъщественото от тях действие. Само А. Л. отхвърля присъединяване си в кражбите.
Предстои наказателното произвеждане против тях да продължи в съда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР