Районна прокуратура – Кюстендил е внесла за разглеждане в съда

...
Районна прокуратура – Кюстендил е внесла за разглеждане в съда
Коментари Харесай

Обвиняеми от фамилията „Гольовци“ са предадени на съд от Районна прокуратура - Кюстендил

Районна прокуратура – Кюстендил е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт против седем лица, упрекнати за осъществени от тях закононарушения - причиняване на телесна щета, безчинство и нелегално държане на оръжие.

Обвиняемите са от фамилия, известна с прозвището „ Гольовци “, от квартал „ Изток “ в гр. Кюстендил. Между тях и другата такава - „ Ропотамци “, съществува дългогодишна омраза, обхванала по-голяма част от техните представители.

На 30.09.2017 година няколко души от клана „ Ропотамци “ чествали рожден ден. Двама от тях пазарували в намиращия се наоколо магазин, като на връщане били пресрещнати от лек автомобил. В него били техните съперници от другата фамилия, въоръжени с разнообразни предмети – тръби, бухалки, верига от моторен трион. Без да бъдат провокирани, те нанесли удари както с тях, по този начин и с ръце и крайници по главата и тялото на Д.М. Успоредно с това нападателите отправяли закани, а единият от тях - А.М., държал огнестрелно оръжие и създал изстрели с него. Подпомогнат от братовчед си, потърпевшият съумял да избяга. Случилото се било следено от очевидци.

Междувременно роднините на Д.М. от семейството „ Ропотамци “ разбрали за побоя и се запътили към центъра на града, с цел да му оказват помощ. На собствен ред, „ Гольовци “ съобщили на техните представители за сбиването. Въоръжени, те също се придвижили към централната част на кв. „ Изток “, като се държали нападателно, викали, заплашвали инцидентни минувачи, отправяли обиди на всеослушание. Носените в ръцете огнестрелни оръжия те насочвали против разнообразни лица и стреляли.

Обвиняемият Т.И. отправил закани за ликвидиране, съпроводени с обиди, цинични изрази, производство на изстрели във въздуха и по посока към намиращите се наоколо хора. Другият обвинен - А.И, няколко пъти стрелял с ловни патрони със сачми, като улучил в ходилото Л.А. През това време обвиненият А.Д., когато не произвеждал изстрели, предавал на останалите участници в скандалния случай муниции. Освен това, дружно с други лица от семейството „ Гольовци “, събирал гилзите от изстреляните патрони, с цел да прикрие следите от осъществените незаконни действия.

На мястото на престъплението пристигнали голям брой полицейски чиновници, като преди идването им обвинените избягали и укрили държаните от тях огнестрелни оръжия и неизстреляните муниции.

Д.И., А.М., А.Д., А.И., Ал.И., В.И. и Т.И. са били привлечени и разпитани в качеството на обвинени. Същите са неведнъж осъждани. Спрямо четирима от тях е постановена мярка за неотклонение „ Задържане под стража “, на двама е взета мярка за неотклонение „ Парична гаранция в размер на 5000 лв. “. Единият от тях изтърпява наложеното му наказване „ Лишаване от независимост “ по друга присъда.

Обвиняемият С.С. е напуснал страната преди да бъде направено разпореждане за привличането му в това процесуално качество. Въпреки надлежното търсене, същият не бил открит, което наложило в хода на следствието да бъде постановено насилственото му довеждане. Същият е бил разгласен за общодържавно търсене и по отношение на него е издадена Европейска заповед за арест. По отношение на С., като неиздирен причинител на закононарушение, са отделени материали в друго дело.

Предстои насрочване на делото от съда, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР