Районна прокуратура – Дупница е започнала разследване на ТЕЦ "Бобов

Районна прокуратура – Дупница е започнала разследване на ТЕЦ "Бобов ...

Разследват ТЕЦ "Бобов дол" за горене на опасни отпадъци.


Районна прокуратура – Дупница е започнала разследване на ТЕЦ "Бобов дол" за престъпление против народното здраве и околната среда, съобщиха от Апелативна прокуратура - София.

Вчера, по сигнал на ДАНС и икономическа полиция в Кюстендил, екип от прокурори и следователи, съвместно с представители на РИОСВ-Перник, са извършили следствени действия във връзка с информация за управление на опасни отпадъци не по установения ред и горенето им без разрешително от РИОСВ-Перник. Още по тематаОткриха 25 контейнера с италиански боклук и във Варна17 яну 2020 15:4455Замърсяване със серен диоксид задушава Перник 15 яну 2020 13:2358МВР подхвана боклука на Ндрангета, Плевен "под око"2 яну 2020 14:5271Това би могло да води до евентуално замърсяване на околната среда и да създаде опасност за здравето на хора, животински и растителни видове, допълват от прокуратурата.

В хода на разследването е бил извършен оглед, иззети са множество веществени доказателства, разпитани са свидетели, изискани са писмени документи за осъществяване на дейността.

Три мобилни лаборатории на място в момента извършват необходимите изследвания. Разследването продължава.
По публикацията работи: Анисия Иванова

Източник: dnes.bg