Районна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда

...
Районна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда
Коментари Харесай

В съда: Мъж продал колата на гаджето си с фалшиви документи

Районна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт против Д. И. за заграбване на непозната движимост и А. П. – за умишлено прилагане на неистинен публични документи.

Обвиняемият Д.И. (на 27 г.) е осъждан за потребление на непознат платежен документ и данни от него без единодушието на титуляра, за което му е било наложено наказване една година отнемане от независимост с тригодишен изпитателен период. През 2016 година той е бил оправдан по право.

В продължение на близо седем години той живял на фамилни начала с А. А., което завършило при започване на 2016 година През този интервала приятелката му придобила лек автомобил Peugeot 206 на стойност 2500 лв., който бил употребен и от обвинения И.

След раздялата обаче всички документи за колата, в това число и ключовете, останали у Д. И. Въпреки опитите на приятелката му да отбрани своята благосъстоятелност, като отправяла молби да ѝ върне нейното МПС, тя постоянно получавала отвод от негова страна. Освен това обвиненият я заплашвал вербално: "Ще запаля колата, но няма да ти я върна ", "Ще си понесеш следствията, в случай че продължаваш да си искаш колата ".

Вместо да върне лекия автомобил на дамата, Д. И. показал присвоителното си желание с оферта за продажба на същия в интернет-сайт, с цена от 3 999 лв., и сложил върху него лепенка с публикация.

На 13 септември 2016 година обвиненият Д. И. предал автомобила на другия обвинен по делото - А. П. (на 26 г.), който работел като кредитен съветник в финансова институция. На идващия ден същият трансферирал правото на благосъстоятелност върху МПС на В. В., който на собствен ред схванал за продажбата на Peugeot-то от поставената на колата лепенка.

А. П., се снабдил с пълномощие и нужните заявления, на които бил притурен тип, че са подписани от потърпевшата А. А. и са нотариално заверени. Тези неистинен публични документи, дружно с контракта за покупко-продажба на колата, удостоверяващи неговата представителна власт и правото на благосъстоятелност върху лекия автомобил, той показал пред нотариус, който не се усъмнил в тяхната правота.

Сделката била изповядана и "новият притежател " записал добитата от него движима движимост по подобаващ ред.

От заключението на съдебно-графическа експертиза, осъществена в хода на досъдебното произвеждане, се открива, че подписите положени в удостоверителните документи, показани пред нотариуса по време на договорката, не са положени от А. А.

Предстои делото да продължи в съда.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР