Районна прокуратура – Благоевград е предала на съд В. А.

...
Районна прокуратура – Благоевград е предала на съд В. А.
Коментари Харесай

Съдят безхамерна майка, зарязала детето си само с температура

Районна прокуратура – Благоевград е предала на съд В. А., на 55 години, за това, че не се грижи за двете си деца.. Обвиняемата В.А. полагала грижи за децата си – Б. А. и Р. А., подпомагана от биологичния им татко -Б. Д. Законният им татко по удостоверенията за раждане бил И. А. След осъществено изследване и установен риск за двете деца в отдел "Закрила на детето " към Дирекция "Социално подкрепяне " - Сандански по отношение на тях била подхваната мярка за протекция в фамилна среда, а след това настаняване в приемно семейство в с. Катунци.

През м. юни 2013 година майката подала молба, посредством която изразила предпочитание да поставя грижи за сина си и щерка си. След гибелта на биологичния им татко – Б. Д. на 15 юни 2014 година, дамата изпаднала в усложнение да обезпечава потребностите на двете деца и отпътувала да работи в Гърция. Момчето и момичето били оставени на грижите на законния им татко – И. А., който след това подал молба в отдел "Закрила на детето " за настаняването им в Център за настаняване от фамилен вид. До януари 2017 година синът на обвинената - Б. А., бил в приемно семейство, което било прекъснато, тъй като майката поискала да поеме грижите за развъждането и възпитанието му.

В тази връзка от отдел "Закрила на детето " било осъществено изследване, при което било установено, че В. А. се открила да живее трайно в Благоевград в жилището на умрелия й на брачен партньор И.А. (законният татко на двете й деца) в ж.к. "„ Еленово " в Благоевград. Жената декларирала, че има работа и приходи, с които да обезпечава потребностите на двете си деца, както и че ще получава наследствени пенсии за тях от умрелия им татко. След връщането на момчето в биологичното семейство, в отдел "Закрила на детето " били получени няколко сигнала, че то отсъства от учебно заведение, заради постоянно боледувате и е оставяно от майка му без контрол, когато тя отпътува за Сандански и София. Подобен сигнал имало и по отношение на сестра му – Р.А. При визити на обществен служащ било установено, че момчето било единствено с висока температура и не били закупени медикаменти за лекуването му, а сестра му също оставяна в жилището без наставнически контрол, без храна и парични средства.

При осъществените повторни инспекции било открито, че за живота и здравето на децата зародил сериозен риск и било належащо незабавното им настаняване или предприемане на мярка за протекция. Междувременно в отдел "Закрила на детето " постъпили писма от Център за социална поддръжка - Благоевград и СУ "Арсени Костенцев ", с които институцията била осведомена, че Б.А. постоянно е оставян със сестра му за няколко дни в жилището, неприятен външен тип, гладуващ, демонстрира нападателно държание към връстниците си. Предстои наказателното произвеждане против обвинената Р.А., която с дейностите си основала заплаха за физическото, душевното и моралното развиване на децата си, да продължи в съда.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР