Районна прокуратура-Казанлък предаде на съд К.Б..на 39г., за това, че

...
Районна прокуратура-Казанлък предаде на съд К.Б..на 39г., за това, че
Коментари Харесай

Съдят жена, нападнала скип на Спешна помощ, защото била недоволна от работата им

Районна прокуратура-Казанлък съобщи на съд К.Б..на 39г., за това, че на 30 август 2018 година в гр.К, обл. Стара Загора, пред жилищен блок, е предизвикала на доктор във Филиал за Спешна здравна помощ – гр. Казанлък при ЦСМП- гр. Стара Загора, страдалчество без разстройство на здравето – лека телесна щета, изразяваща се в отоци и кръвонасядания на лицето, като действието е осъществено във връзка с медицински експерт във връзка осъществяване на службата му - закононарушение по чл.131 ал.2 т.4 вр. с чл.130 ал.2 от Наказателния кодекс.

На 30 август 2018 година, към 15.30 часа, в гр. К., обл. Стара Загора, лекарка във ФСМП - гр.Казанлък при ЦСМП- гр. Стара Загора била изпратена на адрес за незабавен случай по сигнал на тел.112. След като пристигнали на адреса, лекарката прегледала пациентката, като решила, че е добре да ѝ се създадат проучвания в болница, заради което следвало да я закарат до незабавното поделение. Шофьорът слязъл и обърнал колата за спешна помощ, след което изкарал носилката, с цел да качат пациентката, тъй като здравословното ѝ положение не разрешавало да върви сама. В момента, в който я свалили до носилката, до незабавния екип се доближили мъж и жена– обвинената К. Б. и синът й. Обвиняемата застанала до лекарката, а синът й - до водача на колата за спешна помощ. Лекарката била клекнала до носилката, като в този миг обвинената ѝ блъснала пестник с опакото на ръката си през лявата част на лицето. Въпреки това лекарката траяла да си прави работата. Шофьорът на колата за спешна помощ се опитал да се намеси и застанал пред синът на обвинената, с цел да направи място, на което той му споделил „ Не ме пипай “. В това време пристигнал възрастен човек, който се намесил, разбутал обвинената и синът й и те си тръгнали. Установено е, че обвинената отишла при лекарския екип, тъй като предходен ден те били посетили нейни близки и тя желала да им каже, че останала недоволна.

Видно от заключението на назначената съдебномедицинска експертиза при прегледа на лекарката се открили отоци и кръвонасядания на лицето.

Обвиняемата е с чисто правосъдно минало, заради което за действието й се планува налагане на административно наказване „ санкция “ в размер от 1 000 до 5 000 лв..

Предстои Районен съд-Казанлък да насрочи съвещание по делото.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР