Районна прокуратура - Казанлък образува досъдебно производство за неспазване на

...
Районна прокуратура - Казанлък образува досъдебно производство за неспазване на
Коментари Харесай

Районна прокуратура-Казанлък разследва нарушаване на карантина от мъж, завърнал се от чужбина

Районна прокуратура - Казанлък образува досъдебно произвеждане за неспазване на наложителна карантина от 60-годишен мъж, който неотдавна се е завърнал в България от чужбина. Това оповестяват от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив.
Всичко по тематиката:Епидемията ковид (COVID-19) 1482
Установено е, че на 18.03.2020 година, в гр. Казанлък, той е нарушил ограниченията, издадени срещу разпространяването или появяването на заразна болест по хората по отношение на усложняващата се епидемиологична конюнктура, обвързвана с разпространяването на COVID-19. Мъжът не е извършил задължението да не напуща дома си, където е показал, че ще обитава в наставления период за карантината, като действието е осъществено по време на изключително състояние - закононарушение по чл.355 ал.2 пр.3 вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

Мъж под карантина избяга от болничното заведение и се напи, полицията го хвана

Делото за неспазването на карантината е взето под специфичен контрол от Апелативна прокуратура - Пловдив, според заповед на основния прокурор.

Според закона неспазването на карантинния интервал от 14 дни, постановен от РЗИ, може да докара до наказване отнемане от независимост до 5 години и санкция от 10 000 до 50 000 лв..
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 1482  Починалите в Иран от кононавируса към този момент са 1284 Починалите в Иран от кононавируса към този момент са 1284  COVID-19 отложи завръщането на COVID-19 отложи завръщането на " Приятели "    Задържаха роми, струпали се пред банка в Пазарджик Задържаха роми, струпали се пред банка в Пазарджик
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР