Районна прокуратура - Казанлък наблюдава разследването на случая с кмета

...
Районна прокуратура - Казанлък наблюдава разследването на случая с кмета
Коментари Харесай

Прокуратурата в Казанлък наблюдава разследването на побоя на кмета на с. Енина

Районна прокуратура - Казанлък следи следствието на случая с кмета на село Енина, който пострада при сборичкване, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив.

Под управлението на Районна прокуратура - Казанлък се организира следствие по бързо произвеждане за това, че на 13 октомври 2018 година в село Енина, община Казанлък, е породена лека телесна щета на длъжностно лице при или във връзка осъществяване на службата или функционалността му, като действието е било осъществено по хулигански подбуди.

На 13 октомври 2018 година се провеждал събор в село Енина, община Казанлък. Около 19.40 часа на сцената, при оркестъра, се качил 19-годишният П.Ш., който бил във очевидно нетрезво положение и изискал осъществяване на избрана музика, съгласно неговите желания. В.А., като длъжностно лице, бил на сцената и съобщил на П.Ш., че музикантите ще свирят още малко и ще завършват осъществяванията си. В.А. се опитал да изведе 19-годишния юноша отвън сцената. По този мотив П.Ш. нанесъл юмручни удари в региона на лицето на В.А.

Екипът от полицейски чиновници, който изпълнявал активност по запазване на публичния ред, оказал помощ на потърпевшия В.А., който бил откаран във Филиала за незабавна здравна помощ-Казанлък. При прегледа било установено, че потърпевшият е получил комоцио, без загуба на съзнанието и заплаха за живота, по лицето му са открити кръвонасядания. П.Ш. е бил тестван с техническо средство, което отчело 1,23 централизация на алкохол в кръвта.

Със Заповед на Началника на районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи - Казанлък П.Ш. е арестуван за период от 24 часа в поделението на полицията. Активните дейности по събиране на доказателства под управлението на прокурор от Районна прокуратура - Казанлък не престават. Предстоят разпити на свидетели-очевидци на действието, назначение и правене на здравна експертиза, която да откри характера на телесното увреждане и събиране на писмени доказателства. Срокът за следствие е 7-дневен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР