Районна прокуратура - Карлово, наблюдава досъдебно производство за лично укривателство

...
Районна прокуратура - Карлово, наблюдава досъдебно производство за лично укривателство
Коментари Харесай

Кметът на Войнягово арестуван за 150 лева рушвет

Районна прокуратура - Карлово, следи досъдебно произвеждане за персонално укривателство за имотна полза, формирано против кмета на карловското село Войнягово Тодор Танковски, който бе задържан през вчерашния ден в Карлово. Това оповестиха от пресцентъра на прокуратурата в Пловдив.

Делото против кмета е било формирано на 18.06.2018 година с разпит на очевидец. Той е декларирал, че Танковски му е изискал 150 лв., с цел да спре наказателно гонене против него за противозаконен рандеман на инертни материали от коритото на река Стряма, в землището на с. Войнягово.

Срещата сред двамата е била уговорена на паркинг в централната част на Карлово, където кметът е получил поисканата сума. При прецизно съблюдаване на процесуалните условия, директно след предаване на сумата, колата, ръководена от Танковски е била спряна за инспекция. При осъщественото претършуване в нея са открити 150 лева в купюри от по 20 и 10 лв.. Танковски е споделил, че сумата е за потребностите на кметство в селото. Иззет е и мобилният телефон на кмета, от който се е водела връзката сред лицата.

От прокуратурата прибавиха, че процесуално-следствени дейности не престават под управлението на Районна прокуратура-Карлово. Тодор Танковски е арестуван за 24 часа. До края на деня следва покачване на обвиняване и преценка по отношение на съществуване основанията за задържането му.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР