Районна прокуратура-Кърджали наблюдава досъдебно производство за престъпление по чл. 120

...
Районна прокуратура-Кърджали наблюдава досъдебно производство за престъпление по чл. 120
Коментари Харесай

Прокуратурата подхвана смъртта на новороденото бебе в Кърджали

Районна прокуратура-Кърджали следи досъдебно произвеждане за закононарушение по член 120 от Наказателния кодекс – ликвидиране, осъществено от майка върху рожба във време на раждането или незабавно след него, което се санкционира с отнемане от независимост до три години.

До момента е открито, че на 18 декември 2018 година, в гр. Кърджали, край река Арда, в региона на Водното огледало, 27-годишна жена е родила дете. Към 16 часа положението ѝ се влошило и родилката потърсила здравна помощ в МБАЛ „ Д-р Атанас Дафовски “, гр. Кърджали. Жената обяснила къде е родила детето, като там била изпратена дежурната оперативно-следствена група, иззела биологичен материал от мястото. Полицейските чиновници почнали търсене на детето. Новороденото бебе е било намерено мъртво, на 19 декември 2018 година, във водите на река Арда, в региона на Водното огледало в гр. Кърджали.

По случая се правят процесуално-следствени дейности, свързани с часа на раждането, както и дали детето е било живородено и жизнеспособно, механизма и повода за настъпване на гибелта и други, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР