Районна прокуратура Елин Пелин обвини 26-годишен мъж за всяване на

...
Районна прокуратура Елин Пелин обвини 26-годишен мъж за всяване на
Коментари Харесай

С пост във Фейсбук млад мъж всява паника заради коронавируса

 Районна прокуратура Елин Пелин упрекна 26-годишен мъж за всяване на суматоха, че има заболели от ковид в селото посредством пост във Facebook.

Според претекстовете на прокуратурата действието е било осъществено в изискванията на изключително състояние и всяка суматоха измежду хората.

На 30 март в група във Facebook мъжът разгласил следния текст в обществената мрежа: " В селото към този момент имаме болен!! Пазете се!!! ", осведомят от държавното обвиняване.

Към момента обвиненият е с наложена мярка за неотклонение " подписка ".

В края на март Министерство на вътрешните работи арестува мъж от Силистра, още веднъж поради постове във Facebook, свързани с короновируса. Мъжът разпостранявал клюки, че избрани лица са потвърдено инфектирани с вируса, само че откакто са тествани, те се оказвали здрави.

Varna24.bg напомня, че в Пловдив задържаха мъж по обвиняване, че всява суматоха, като популяризира в интернет погрешната информация, че в образователно заведение в града има 100 души, инфектирани с ковид, а управлението на образователното заведение криело. По-късно стана ясно, че той е студент от Медицинския университет в Пловдив.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР