Районна прокуратура-Бургас привлече към наказателна отговорност четири лица. Те са

...
Районна прокуратура-Бургас привлече към наказателна отговорност четири лица. Те са
Коментари Харесай

Повдигат обвинения на четирима от задържаните в Бургас

Районна прокуратура-Бургас притегли към наказателна отговорност четири лица. Те са упрекнати за това, че незаконно са принуждавали друго лице да извърши деяние срещу волята му – да поеме имуществено обвързване в размер на 1200 лв. на месец. За да се случи това, потърпевшият е бил заплашван с нанасяне на телесни повреди. Престъплението е осъществено в интервала от декември предходната година до през вчерашния ден в гр. Бургас. Престъпното действие е осъществено при изискванията на продължавано закононарушение и при съучастничество сред обвинените. Всеки от тях е имал избрана роля. единият е бил подстрекател, двама са работили като причинители, а последният е бил в ролята на помощник.

По отношение на подбудителя е повдигнато обвиняване и за това, че незаконно принудил друго лице да прави дейности срещу волята си - да купува от него и да продава в негова изгода наркотични субстанции, като използвал заплашване с обезобразяване и палеж на автомобила на потърпевшия.

Обвиняемите бяха открити и арестувани по време на профилирана полицейска интервенция, осъществена на през вчерашния ден в Бургас. Подробности по случая предоставиха пред медиите през днешния ден прокурор Георги Чинев - административен началник на Окръжна прокуратура-Бургас и старши комисар Калоян Калоянов - шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи - Бургас.



Прокурор Чинев и старши комисар Калоянов оповестиха, че обвинените са осъществявали незаконната си активност в две насоки. Откривали са лица, продаващи дребни количества наркотични субстанции, които посредством нанасяне на телесни увреждания, тормоз и закани са принуждавани да продават опиати в интерес на обвинените. По отношение на други лица са налагали парични наказания, защото те не са успявали да им се издължат от продажба на предоставени им за разпространение наркотични субстанции. Стойността на по този начин наречените „ санкции “ е надвишавал доста дължимите суми. Обвиняемите са работили главно на територията на град Бургас, а измежду потърпевшите от дейностите им е имало и малолетни лица.

Прокурор Чинев и старши комисар Калоянов прибавиха, че при закононарушенията с предмет наркотични субстанции съществува предложение и търсене. В тази връзка те насочиха апел към родители, учители и към цялата общност да постави оптимални старания, с цел да може да бъде лимитирано търсенето в този самобитен пазар, който от ден на ден се уголемява.

По отношение на трима от обвинените е импортирано в съда искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “. Очаква се Районен съд-Бургас да го прегледа в свое съвещание по-късно през днешния ден.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР