Районна прокуратура-Бургас предаде на съд Деян Дичев, който е обвинен

...
Районна прокуратура-Бургас предаде на съд Деян Дичев, който е обвинен
Коментари Харесай

Прокуратурата обвини в укривателство чистача на кървавия убиец Рагевски

Районна прокуратура-Бургас съобщи на съд Деян Дичев, който е упрекнат за това, че е спомогнал лицето Станимир Рагевски, упрекнат от своя страна в осъществяване на ликвидиране на две лица, да избегне наказателно гонене за тези закононарушения, без двамата да са се споразумели за това преди осъществяването на самите закононарушения. Престъплението е осъществено за времето от 29.10.2020 година до 27.08.2021 година в гр. Бургас. То е квалифицирано по чл.294, ал.1, вр. чл.26, ал.1 от Наказателен кодекс, защото е осъществено при изискванията на продължавано закононарушение.

Дичев е упрекнат и за това, че е придобил и държал огнестрелно оръжие – револвер и муниции, без да има позволение за това. Оръжието е добито на 04.08.2021 година и е държано до 24.08.2021 година Престъплението, което е квалифицирано по чл.339, ал.1 от Наказателен кодекс, е осъществено в гр. Бургас.
свързани новини15478на 08.11.20214550на 04.11.2021
Дичев е упрекнат и за това, че незаконно държал наркотични субстанции – коноп и кокаин, чиято обща стойност възлиза на 452 лв.. Престъплението е осъществено за времето от 04.08.2021 година до 24.08.2021 година в гр. Бургас. То е квалифицирано по чл.354а, ал.3, т.1 от Наказателен кодекс.

По време на следствието е открито, че Дичев е спомогнал да заличи следите от убийствата на Теодора Бахлова и Юмер Мехмед, без обвиненият и да са се споразумели за това преди осъществяване на убийствата. Престъпното действие се показва в изтриване на следите от убийствата, укриване на движимостите на потърпевшите, труповете, оръжието и патроните, с които е лишен животът им. Прикрити от органите на реда са били фактическото реализиране на убийствата и техният причинител.

Установено е също по този начин, че Дичев е придобил от Рагевски, а по-късно и държал без съответно позволение, револвер и 13 бр. патрони, които е укрил в мокро помещение, намиращо се във Военен клуб „ ДНА”. В същото помещение е държал незаконно над 5 гр. кокаин и над 6 гр. коноп, представляващи високорискови наркотични субстанции.

Предстои Районен съд-Бургас да насрочи дата за осъществяване на правосъдното съвещание.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР