Районна прокуратура - Благоевград е внесла за разглеждане в съда

...
Районна прокуратура - Благоевград е внесла за разглеждане в съда
Коментари Харесай

Наш студент в Англия на съд за неспазена карантина, разхождал се с баща си

Районна прокуратура - Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт против Г.С. (на 19 години) за нарушение на наложителната карантина.

Обвиняемият Г.С. е студент във Англия, като след завръщането си от чужбина бил длъжен да съблюдава предписанието на Регионална здравна ревизия за 14-дневна карантина, по отношение на епидемиологичната конюнктура, обвързвана с разпространяването на COVID-19. Въпреки това, на 22.03.2020 година той я нарушил и излязъл на разходка с татко си на ул. " Даме Груев " в гр. Благоевград.

Престъпното действие е било осъществено от Г.С. по време на изключителното състояние в страната, оповестено на 13.03.2020 година от Народното събрание на Република България и въведените противоепидемични ограничения със заповед на министъра на опазването на здравето. То е наказуемо с отнемане от независимост за период до пет години и санкция от 10 до петдесет хиляди лв.. Лицето е с чисто правосъдно минало.

Към сегашния миг Районна прокуратура – Благоевград следи пет досъдебни производства за нарушение на наложителната карантина. Внесеният през днешния ден в съда обвинителен акт е първи от водените каузи за това закононарушение. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР