Районна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда

...
Районна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда
Коментари Харесай

Съдят адвокат, измамил клиенти в Благоевград

Районна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт против П.Щ., който в кръга на неговата служба като юрист, за имотна полза, възбудил и поддържал подвеждане у негови клиенти. Той ги измамил, като декларирал, че завел и спечелил въззивно гражданско дело против решение на Районен съд – Разлог и ще ги достави с нотариален акт за благосъстоятелност на парцела.
Обвиняемият П.Щ. е юрист в адвокатска фирма в Благоевград, като бил акредитиран от З. М. по съответния ред с пълномощие.
В началото на 2014 година, в гр. Разлог, в качеството на прокурист на З.М. той възбудил и поддържал подвеждане у Т.М., че по подадена от него въззивна тъжба в Окръжен съд – Благоевград е формирано гражданско дело. В тази връзка следвало да бъде импортирана сумата от триста лв. за „ движимости лица “, като тези парични средства му били дадени.
По-късно той декларирал на Т.М. и В.А., че спечелил заведеното от него въззивно дело и ще предприеме дейности за прекачване собствеността на парцела – предмет на делото, в интерес на В.А., с нотариален акт за подаяние. За тази цел следвало да му бъдат дадени 100 и двадесет лв. за схема и данъчна оценка и сумата била дадена на него от С.А. и В. А.
Отново посредством въвеждане в подвеждане, обвиненият П.Щ. изискал четиристотин и осемдесет лв. за изповядване на нотариален акт за подаяние, с който Т.М. щял да подари на В.А. процесния парцел. За тази „ услуга “ му били дадени петстотин лв., в случай, че М. не бил притежател на парцела.
В реалност обаче заявяваното от него на клиентите не отговаряло на действителността. С определение на Районен съд – Разлог, връчено му на 21.11.2013 година обвиненият Щ. бил известен да показа документ за импортирана по сметка на Окръжен съд – Благоевград държавна такса за въззивно обжалване в размер на 100 двадесет и пет лв. в едноседмичен период. Той не я внесъл, заради което с определение на съда жалбата му била върната.
Предстои делото да продължи в съда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР