Районна прокуратура – Враца е внесла за разглеждане в съда

...
Районна прокуратура – Враца е внесла за разглеждане в съда
Коментари Харесай

На съд за измама с пари за помощ за погребение

Районна прокуратура – Враца е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт против Г.О. за осъществено от него закононарушение по член 209, алинея 1 от Наказателен кодекс.

На 23.07.2015 година, при трудова акцидент при ремонт на хотел „ Кемпински Зографски – Маринела “ в столицата, умрял строителният служащ И.Г. Колегите му събрали парична сума в размер на 1000 лв. в помощ на родителите му.

Два дни по-късно парите били предадени на майката на починалия в дома й в местността „ Врачански лозя “ в региона на гр. Враца. На тази среща, с изключение на сътрудника на И.Г. и някогашната му другарка, бил и обвиненият Г.О., помолен да ги транспортира.

На идващия ден дамата посетила погребална организация, където доплатила за нужните разноски, като употребила част от събраните пари. Междувременно по мобилния й телефон и позвънил О., който декларирал, че станало комплициране и въпросната сума от 1000 лв. не следвало да й се дава, защото била предопределена за материали.

Следобед обвиненият дошъл с такси в дома на потърпевшата, като по негово гледище тя му предала остатъка от 800 лв..

Впоследствие дамата схванала, че била излъгана и не трябвало да му дава парите.

За случая била известена полицията и формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение – въвеждане в подвеждане за имотна полза. Едва след осъществяване на процесуални дейности по отношение на О. той възстановил на потърпевшата Г. половината от породената й вреда - 400 лв..

Предстои наказателното произвеждане против обвинения Г.О. да продължи в съда.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР