Районна прокуратура – Сливен внесе в съда искане за определяне

...
Районна прокуратура – Сливен внесе в съда искане за определяне
Коментари Харесай

Днес решават ще останат ли в ареста циганите, нападнали полицаи в Сливен

Районна прокуратура – Сливен внесе в съда искане за установяване на мярка за неотклонение " задържане пода стража “ по отношение на Йонко Д., Симеон Б., Ангел Д. и Антон И.

Те са упрекнати за това,че на 18.10.2018г. в Сливен, направили непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото. Деянието е било съпроводено със опозиция против орган на властта – чиновници на районно управление (на МВР) –МВР- Сливен, изпълняващ обвързване по запазване на публичния ред и по своето съдържане се отличава с изключителна смелост и цинизъм. Мъжете замеряли служителите на реда с разнообразни предмети (чинии, шишета, стъклени бутилки, керемиди и камъни), приканвали присъстващите жители да се бият или убият служителите на реда, отправяли обидни реплики към полицейските чиновници. Това е закононарушение по чл.325, ал.2, пр.1, вр. ал.1 от Наказателен кодекс за Антон И. и Йонко Д. и закононарушение по чл.325, ал.5, вр. ал.2, пр.1, вр. ал.1 от Наказателен кодекс за Симеон Б. и Ангел Д, защото са направили действието при изискванията на рисков рецидив.

Те са упрекнати и за това, че на същите дата и място, незаконно пречели на орган на властта – чиновник на районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи – Сливен да изпълнят отговорностите си по запазване на публичния ред, като препятствали слагането на помощни средства на Йонко Д и Ангел Д. и отвеждането в полицейското ръководство на Ангел Д. – закононарушение по чл.270, ал.1, пр.1 от Наказателен кодекс.

Районен съд – Сливен е насрочил съвещанието си за през днешния ден от 14,30 часа.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР