Районна прокуратура – Сливен се самосезира по материали в медиите

...
Районна прокуратура – Сливен се самосезира по материали в медиите
Коментари Харесай

Незаконна сеч в Котел! Прокуратурата се задейства

 Районна прокуратура – Сливен се самосезира по материали в медиите и при изискванията на необходимост е почнала досъдебно произвеждане с оглед данни за осъществено закононарушение по чл.235 от Наказателен кодекс (незаконна сеч). Данни за извършаване на закононарушение по цитирания член от Наказателен кодекс са посочени в журналистически материали, датиращи от 11.09.2020 г. 

Досъдебното произвеждане е почнало на 12.09.2020 година Извършено претършуване на офиси в Държавното горско стопанство в Котел, откъдето е конфискувана цялата документи, касаеща посочената в публикацията сеч. Осъществени са и огледи на мястото на сечта, осъществена в местностите Калугера и Боров чучур. Следствените дейности са извършени в наличието на господин Иван Иванов – административен началник на Районна прокуратура – Сливен, дежурен прокурор и комисар Веселин Василев – зам.-директор на ОД на Министерство на вътрешните работи – Сливен.

По досъдебното произвеждане е осъществен и оглед в склад на комерсиално сдружение, където е съхранявана част от отсечената дървесина. От там също е конфискувана относима към следствието документи. Предстои по досъдебното произвеждане да бъдат назначени съответните експертизи, наред с това ще бъдат извършени  и голям брой други следствени дейности.

Досъдебното произвеждане е взето на специфичен контрол от Апелативна прокуратура – Бургас и Върховна касационна прокуратура.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР