Районна прокуратура – Сандански е внесла за разглеждане в съда

...
Районна прокуратура – Сандански е внесла за разглеждане в съда
Коментари Харесай

Съдят тираджия, взел 3000 лв., но не изпълнил курс до Полша

Районна прокуратура – Сандански е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт против А.Н. за осъществено от него закононарушение по член 201 от Наказателния кодекс.

През януари 2016 година обвиненият почнал работа като водач на тежкотоварен автомобил в комерсиално сдружение, с шеф Й.А. Съгласно подписания контракт, с изключение на трудово заплащане, му се полагали командировъчни средства, според ставките за дневни и квартирни разноски, избрани с настоящото законодателство.

На 25 юни 2017 година А. Н. отпътувал да натовари стока с товарния камион от Гърция. От там следвало да извърши курс до България, след което да транспортира стоката до Полша.

Ден по-късно, на 26 юни, откакто се върнал в България, лидерът бил известен, че по банковата му сметка ще бъде преведена сума 3000 лв.. Парите били предопределени за покриване на разноските по превозването на товара до Полша – гориво, винетни такси и такива за прекосяване на границите.

След като същия ден сумата била получена от обвинения, той решил да не прави предоставения курс до Полша, да напусне компанията и да задържи парите за себе си, като отплата за неизплатени му трудови хонорари и санкции, заплатени персонално от него.

За това свое решение той уведомил татко си, който работел в същата компания. Паркирал камиона пред дома му в с. Струмяни и му предал ключовете, като му споделил да уведоми за взетото решение шефа Й.А.

А.Н. не се явил в офиса на компанията да подпише издадената заповед за преустановяване на трудовото правно отношение и задържал преведената по банковата му сметка сума в размер на 3000 лв.. Впоследствие, след подадена от шефа на компанията тъжба в Районна прокуратура – Сандански, е било формирано досъдебно произвеждане по случая.

Предстои насрочване на разпоредително съвещание по делото.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР