Районна прокуратура – Разград задържа за 72 часа 26-годишен мъж,

...
Районна прокуратура – Разград задържа за 72 часа 26-годишен мъж,
Коментари Харесай

Арест за 26-годишен без книжка, отказал да спре за полицейска проверка


Районна прокуратура – Разград задържа за 72 часа 26-годишен мъж, не спрял за полицейска инспекция и управлявал автомобил без да има право и след приложимост на наркотични субстанции.

Районна прокуратура – Разград задържа за период до 72 часа 26-годишния Д.К., притеглен към наказателна отговорност за закононарушения по член 270 и член 343б от Наказателен кодекс. Той незаконно попречил на орган на властта да извърши отговорностите си по работа и не спрял за полицейска инспекция.

Установило било, че е управлявал МПС след приложимост на неразрешени вещества и без СУМПС. На 3 ноември 2022 година, към 23:00 часа, в Разград полицейски патрул подхванал прекъсването на лек автомобил, движещ се по улица в града. Водачът му не се подчинил на подадените сигнали и траял придвижването си. Полицаите почнали гонене, стигнало се до произвеждането на предупредителни изстрели. Едва тогава лидерът на автомобила спрял придвижването си.

При осъществената на място инспекция се открило, че същият е добре прочут на органите на реда и е осъждан, като септември месец 2022 година е напуснал място за отнемане от независимост, където изтърпявал наказване. Д.К. се качил зад кормилото на автомобила, макар че бил недееспособен лидер и откакто използвал наркотични субстанции, съгласно резултатите от направените на място проби.

Работата по случая продължава под управлението и надзора на Районната прокуратура в Разград. С разпореждане на наблюдаващия случая прокурор срокът на задържането на обвинения е продължен с оглед довеждането му пред съда за установяване на мярка за неотклонение. Предстои да бъде импортирано искане за налагане на най-тежката мярка – „ задържане под стража “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР