Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем и задържа мъж

...
Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем и задържа мъж
Коментари Харесай

Задържаха трафикант в Карлово, превозвал 26 афганистанци

Районна прокуратура – Пловдив притегли като обвинен и задържа мъж за подкрепяне на жители на Афганистан нелегално да минават през страната.

38-годишният мъж е обвинен  за това, че на 19.06.2023 година, в гр. Карлово, обл. Пловдив, в съучастничество като причинител с неустановено по делото лице, за да набави за себе си имотна полза, незаконно подкрепили чужденци – 26 жители на Афганистан, измежду които и лице, ненавършило 16-годиша възраст, да обитават и минават в страната в нарушаване на закона. Деянието е осъществено посредством потребление на моторно транспортно средство – товарен автомобил, марка „ Пежо Боксер “. Престъплението е квалифицирано по член 281 ал.2 т. 1, т.4 и т.5 вр. алинея 1 вр. чл.20  ал.2, ал.3 и ал.4 вр. алинея 1 от Наказателния кодекс.

На 19 юни 2023 година, към 9 ч. сутринта, в гр. Карлово, обл. Пловдив, полицейски патрул спрял за инспекция товарен автомобил, марка „ Пежо Боксер “, ръководен от С.С. В него се намирали 26 жители на Афганистан, всички мъже, измежду които и момче на 13 година Те нямали документи за идентичност. Установено е, че С.С. е недееспособен лидер, а управлявания от него автомобил бил дерегистриран.

Обвиняемият С.С. е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура–Пловдив да внесе искане в Районен съд–Карлово за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него.  

Снимката е илюстративна
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР