Районна прокуратура – Пазарджик наблюдава досъдебно производство за трудова злополука,

...
Районна прокуратура – Пазарджик наблюдава досъдебно производство за трудова злополука,
Коментари Харесай

Прокуратурата се зае с взрива в завода в село Драгор

Районна прокуратура – Пазарджик следи досъдебно произвеждане за трудова акцидент, при която са потърпевши двама служащи, в леярски завод на компания в с. Драгор, област Пазарджик. Това оповестиха от Апелативна прокуратура- Пловдив. Разследването е за причиняване другиму тежка телесна щета заради неведение или заради немарливо осъществяване на служебните отговорности или на друга правно регламентирана активност.

На 3 юни 2020  година, към 20:26 часа, в дежурната част при районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи – Пазарджик, е получен сигнал за настъпил случай в леярския завод на компания, намиращ се в с. Драгор, обл. Пазарджик. По първични данни е била зародила повреда в машина за размразяване на метал, като двама от чиновниците на компанията, занимаващи се с поддръжката, се пробвали да я отстранят.

Дефектирал е клапан с хидравлично масло под налягане. След два несполучливи опита да отстранен неизправността,  клапанът изпуснал хидравлично масло във вана с разтопен метал, който почнал да се разпръсква в близост. Двамата чиновници са получили изгаряния, като са били откарани първо в Центъра за Спешна здравна помощ- гр. Пазарджик, а по-късно в Клиника по изгаряния при УМБАЛ „ Св. Георги “ в гр. Пловдив. И двамата потърпевши са с заплаха за живота. Незабавно на мястото на случая е бил изпратен дежурен екип от районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи – Пазарджик, който е посетил произшествието, след това е бил осъществен е оглед, при който са взели участие представители на РСПБЗН гр. Пазарджик, на Инспекция по труда, гр. Пазарджик и инженер-специалист по поддръжката на сходен жанр машини.

По досъдебното произвеждане се правят дейни процесуално-следствени дейности.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР