> Районна прокуратура – Бургас ръководи досъдебно производство, касаещо нерегламентиран

...
> Районна прокуратура – Бургас ръководи досъдебно производство, касаещо нерегламентиран
Коментари Харесай

След Варна и на пристанището в Бургас откриха контейнери с нелегален италиански боклук

 > Районна прокуратура – Бургас управлява досъдебно произвеждане, касаещо нерегламентиран импорт на 20 контейнера с италиански боклуци на пристанище, стопанисвано от " БМФ Порт – Бургас “ ЕАД.

Досъдебно произвеждане по член 353г, алинея 1 от Наказателния кодекс управлява Районна прокуратура – Бургас. Цитираният текст от Наказателния кодекс ангажира  наказателната отговорност на всеки, който в нарушаване на открития ред придвижва боклуци през граница на страната.

Досъдебното произвеждане е формирано във връзка пристигнали на пристанището в града 20 контейнера с боклуци. Товарът е превозен с транспортен съд на 5 септември 2019 година, като му е бил избран режим краткотрайно депозиране за период до 90 дни. По документи, стоката е била заявена като пластмасови боклуци и каучук.

Изпращач на контейнерите е италианското сдружение " Дентиче панталеоне “ със седалище Авелино, Италия.

Получател на товара е българското комерсиално сдружение " Блацион “ ООД, със седалище и адрес на ръководство в гр. София. Негов шеф е Блаже Игнатовски – жител на Република Северна Македония.

В резултат на осъществени понастоящем дейности по следствието е открито противоречие на заявения, с част от в действителност наличния боклук.

Действията по следствието и процесуалните такива не престават.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР