Районна прокуратура – Бургас приключи разследването срещу общинския съветник в

...
Районна прокуратура – Бургас приключи разследването срещу общинския съветник в
Коментари Харесай

Приключи разследването срещу Бенчо Бенчев

 Районна прокуратура – Бургас завърши следствието против общинския консултант в града Бенчо Бенчев. Всички доказателства и материали относими към делото са събрани и предявени на обвинения и неговите бранители.

Припомняме, че Бенчев е притеглен като обвинен за това, че в интервала от 2 до 4.08.2018 година в Гърция и Турция, спомогнал на Димитър Желязков – Митьо Очите, да избегне и да бъде осуетено наказателно гонене. На 2 август 2018 година е транспортирал с лек автомобил Димитър Желязков от  Солун  през границата сред Гърция и Турция до Истамбул. За интервала от 2 до 4 август 2018 година   е дал на Очите за прилагане стая в хотел, която била резервирана на името на Бенчев, без да се е споразумял с Желязков преди да е направило самото закононарушение.

Той е упрекнат и за това, че на 5.08.2018 година в своя дом в Бургас, в спално помещение, държал 57 броя фабрични патрона, представляващи муниции по смисъла на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните субстанции и пиротехническите произведения, без да има съответно позволение за това.

Бенчо Бенчев е упрекнат и за това, че на 05.08.2018 година в  своя дом  е държал огнестрелни оръжия и муниции за тях, а точно – ловна карабина и 100 бр. муниции за същото оръжие, както и три револвера с 90 бр. муниции за тях, като не взел нужните ограничения за сигурност и ограниченията, планувани в надлежните законови правилници, наредби или указания.

Предстои Районна прокуратура Бургас да изготви обвинителен акт и да внесе делото в съд в законоустановения период.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР