Районен съд - Варна осъди 47-годишен мъж от Белослав за

...
Районен съд - Варна осъди 47-годишен мъж от Белослав за
Коментари Харесай

Осъдиха 47-годишен мъж от Белослав за изнудване

 Районен съд - Варна осъди 47-годишен мъж от Белослав за изнудване. 

Подсъдимият беше приет за отговорен в това, че през месец септември 2017 година, за да набави за себе си имотна полза, посредством заплашване принудил различен гражданин на същия град да извърши нещо обратно на волята му – да му даде парична сума от 1000 евро. В резултат на упражненото изнудване на потърпевшия е била породена имотна щета в размер на 200 евро.

В съответния случай, на неустановена с акуратност дата през септември 2017 година, подсъдимият станал свидетел на сборичкване под въздействие на алкохол пред заведение, при което потърпевшия порязал с нож различен мъж. Още същата нощ посредством посещаване на домашния адрес, а след това и посредством многократни телефонни позвънявания, подсъдимият почнал да оказва психическо влияние и да заплашва потърпевшия, че в случай че не даде пари може да зародят проблеми, да го съдят за породеното пострадване и така нататък По този метод подсъдимият стимулирал пострадалия да се разпореди със свое имущество, като му  даде наличните си пари (сума от 200 евро), след което му определил период да събере и останалите пари до 1000 евро.

За осъщественото закононарушение Районен съд – Варна наложи на 47-год. обвиняем наказване от 6 месеца отнемане от независимост, чието осъществяване отсрочи с изпитателен период от 3 години. Присъдата предстои на обжалване в 15 дневен период.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР