Районен съд - Несебър взе мярка за неотклонение "Задържане под

...
Районен съд - Несебър взе мярка за неотклонение "Задържане под
Коментари Харесай

Британецът, пребил мъж в Слънчев бряг, остава в ареста

Районен съд - Несебър взе мярка за неотклонение "Задържане под стража " по отношение на британския жител Дани Джеймс Нот, притеглен като обвинен за непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и причиняване на лека телесна щета по хулигански подбуди.
Той е притеглен като обвинен за две закононарушения, за това, че на 6 септември, към 00:40 часа, в к.к.Слънчев бряг, в комплекс "Виктория Палас " до външен бар на басейн и до рецепцията на хотела буйствал, замервал с обувки чиновници на хотела, нанесъл удари с пестник по лицето на Ц. П., както и ритник с крайник по десния гален на К. И.
Той е обвинен и за това, че на същата дата и място, в кулоар на комплекса, посредством притискане за гърлото и нанасяне на удари по лицето, гърба и гърдите, предизвикал на К. Р. лека телесна щета, породена по хулигански подбуди.
Районен съд - Несебър счете, че от събраните доказателства по делото до този миг, може да се направи обосновано съмнение, че Дани К. е създател на закононарушението, в осъществяването на което е упрекнат. От приложената информация за съдимост се открива, че обвиненият не е осъждан.
Независимо от това, в своето определение съдът взе поради "начина и интензитета, както и проявената непримиримост при осъществяването на действията ". Съдебната инстанция счете, че е налице действителна заплаха, в случай че Дани бъде освободен да извърши закононарушение. Обвиняемият съобщи в правосъдното съвещание, че по време на случилото се е използвал алкохол.
Съдът счете, че е налице и последната планувана в закона причина за взимане на най-тежката мярка "Задържане под стража " по отношение на обвинения, а точно - съществуването на действителна заплаха същият да се укрие, при положение, че не бъде арестуван.Обвиняемият няма регистриран адрес на територията на страната, на който да бъде свикан за идните дейности по следствие. След случилото се, английският жител се е спуснал от петия до първия етаж по колоната, счупил е витрината на стая за посетители на първия етаж и е влезнал в нея, като след това е бил арестуван от органите на реда.
Районен съд - Несебър взе поради и събитието, че следствието е в самото начало, предстоят процесуално следствени дейности, за което се изисква персоналното присъединяване на обвинения.
Определението на Районен съд - Несебър може да бъде обжалвано или протестирано пред Окръжен съд - Бургас.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР