Районен съд – Пловдив в процедура, преминала по реда на

...
Районен съд – Пловдив в процедура, преминала по реда на
Коментари Харесай

Мъж използва фалшив профил, за да разпространи порнографска снимка на дете

Районен съд – Пловдив в процедура, минала по реда на съкратеното правосъдно разследване, наложи на подсъдимия Християн Н. наказване отнемане от независимост в размер на една година, като на съображение член 66 ал.1 от Наказателен кодекс отсрочи осъществяването на наказването с изпитателен период от четири години, както и санкция в размер на 1000 лв..

Това оповестиха Съдебна палата – Пловдив.

Съдът призна подсъдимия Християн Н., на 37 година, за отговорен в това, че на 19 март 2018 година в Пловдив е популяризирал посредством подправен потребителски профил в Интернет, в обществената мрежа "Фейсбук ", нецензурен материал – фотография, като за основаването му е употребявано лице, ненавършило 18-годишна възраст, като файлът е изпратен на Н.С, на 14 година - закононарушение по чл.159 ал.4 т.1 вр. ал.1 от Наказателен кодекс.

Наказанието в размер на една година отнемане от независимост е резултат от приложението на член 58а, ал.1 от Наказателен кодекс, според който, когато подсъдимият признае напълно обстоятелствата, изложени в обвинителния акт, избраното от съда наказване отнемане от независимост по силата на закона се понижава с една трета.

Присъдата предстои на митинг и обжалване в 15-дневен период пред Окръжен съд – Пловдив.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР